Smaken

Aan het assortiment smaken wordt nog gewerkt. Ik heb nog een heel aantal recepten liggen die ik graag zou uitproberen en indien ze voldoen voeg ik ze toe aan te lijst.
 

Voor taarten:

De cake zelf:
  • vanillecake 
  • vanillebiscuit
  • dense chocoladecake (chocolade mud cake)
  • luchtige chocoladecake
  • gemarmerde chocolade-vanillecake
  • mud cake van witte chocolade en kokosnoot
  • appelcake
  • appel-kaneelcake
  • kokoscake
  • red velvet
  • een andere smaak in gedachten? Mail mij gerust!
 
De vulling:
  • chocomousse
  • frambozenmousse
  • pudding
  • slagroom al dan niet met confituur
  • ganache al dan niet met confituur. Ganache wordt gemaakt van chocolade en room. Pure chocolade wordt het meeste gebruikt maar je kan ook melk of witte chocolade gebruiken.
  • botercrème, al dan niet met een smaak (dit is op basis van boter maar het is niet hetzelfde als crème au beurre)
  • een andere smaak in gedachten? Mail mij gerust!
 
De bekleding:
  • ganache
  • botercrème, al dan niet met een smaak
Voor een mooi strak uitzicht van de taart wordt deze omringt door een laagje ganache of botercrème. Als versiering wordt er dan meestal een laagje suikerpasta aangebracht. Dit geeft het mooiste resultaat maar je kan het eventueel weglaten. Je bent in dat geval wel beperkt wat betreft het ontwerp.
 
Dit is de dense chocoladecake met chocomoussevulling en ganache als bekleding zonder suikerpasta

Dit is de dense chocoladecake met chocomoussevulling en ganache als bekleding zonder suikerpasta.
 

Voor cupcakes:

Dit is in het principe hetzelfde als voor de cake. Enkel de mud cake gaat niet als cupcake. Ook hier kan in het midden een vulling in gedaan worden als dit gewenst is. Ze kunnen dan worden afgewerkt met een mooie zwier botercrème of ganache of met suikerpasta.

Voor koekjes:

Hier kan men kiezen uit vanille- of chocoladekoekjes. U kan ook beide combineren bij bestelling van minstens 40 koekjes. De versiering wordt gemaakt van glazuur.
 

 

Voor ander dessert:

U kan ook andere desserten bestellen om u dessertentafel compleet te maken. Voorbeelden hiervan zijn chocomousse, crème brulée, soezen, pralines...
 
 
Chocomousse in een chocolade kommetje met een vlindertje van chocolade en een roosje van modeleerchocolade.
Pralines met diverse vullingen: cocos, karamel, praliné, praliné met nootjes, aardbeiencrème, marsepein, vanille-botercrème en likeur